viernes, 11 de mayo de 2012

ELS VASOS SANGUINIS

Els vasos sanguinis son uns tubs que recorren el nostre cos, i per ells passa la sang. Els vasos sanguinis son molt importants per al cos humà, ja que fan que la sang arribe a totes les cèl·lules del cos. Hi ha diversos tipus de vasos sangunis:

http://www.araucaria2000.cl/scirculatorio/sistemacirculatorio.htm

-Artèries: Porten la sang oxigenada cap a les cèl·lules. Les seues parets son elàstiques i resistents. Mantenen la pressió de la sang.


 http://udlasistemabiologico.blogspot.com.es/2010/09/constitucion-de-una-vena.htmlenda


-Venes: Porten la sang fins al cor, no porten oxigen. La sang te la pressió baixa, també tenen unes vàlvules que no deixen que la sang torne cap enrere.-Capil·lars: S´encarregen de fer el intercambi de substancies entre les cèl·lules i la sang, és a dir, fa passar el oxigen i els demés nutrients a la cèl·lula, i les substancies produides per aquesta a la sang per a expulsar-les.

http://html.rincondelvago.com/anatomia-y-fisiologia-general.html

4 comentarios:

 1. Hola! no m'ha quedat molt clar l'explicació dels capil.lars podies explicar-ho un poc mes senzill per favor, gracíes.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Aida,el capil·lars intercanvien els components que transporta la sang, és com si donara a les cèl·lules els seus nutrients essencials i aquestes donen a la sang a canvi les substàncies de rebuig, és com si jo a tu et donara un boli i tu a canvi em donares un llapis.

   Eliminar
 2. a veure és com si jo et done el que no ús i el teu el teu ho portes i em dónes el que val la pena no ?

  ResponderEliminar